Logo Klub Ciconia
FAQSzukajUżytkownicyGrupyRejestracjaZalogujAlbumDownload

klubciconia.ptaki.info.pl/index.php?id=474
 Ogłoszenie 

Czwartek - 9.09.2010

TVP1
12.40 Zadziwiające życie bezkręgowców
Animal Planet
15.00 Mowa wilków
16.00 W poszukiwaniu wilków
17.00 Wszystko o kotach
18.00 Słonica Echo
18.30 Dzikie życie w Shamwari
20.00 Dzika natura
21.00 Na ratunek przyrodzie

Więcej programów tu

Rys. Justyna_K

Poprzedni temat «» Następny temat
PSOJ Nasze Jeże wiesza psy na Kuziomskim
Autor Wiadomość
Ellen 
Kasia

Wysłany: 2009-11-23, 16:02   

admin_jezotopia napisał/a:
a kasia dalej milczy :(

Spokojnie :wink: Armatę odkurza :mrgreen: :twisted: :mrgreen:

Przepraszam za off top :lol:

admin_jezotopia 

Wysłany: 2009-11-23, 16:04   

przykleja dynamit do piersi i łaczy kabelki :)

Kubek 

Wysłany: 2009-11-23, 16:05   

Prawdziwie polskie piekiełko, jak ja to lubię :mrgreen:
Pozdrawiam ;)

Gosia 
Administrator

Wysłany: 2009-11-23, 16:07   

K.Pudzynska napisał/a:
po nagłośnieniu informacji o powstaniu ORJ, które zwróciły uwagę na problem... wtedy zostało to wszystko sprawdzone.

Proszę zaspokoić moją ciekawość... jakie "to wszystko" zostało sprawdzone :?: i w jaki sposób :?:
Ciekawe też , że udało się Pani wyszukać w necie tylko posty szkalujące Andrzeja Kuziomskiego :roll: To o czymś swiadczy :evil:
Nie było żadnych postów na plus dla Andrzeja Kuziomskiego :?: Ja takich na plus znalazłam bardzo dużo :D

K.Pudzynska 

Wysłany: 2009-11-23, 16:08   

A piszcie se co chcecie. W nosie mam to wszystko. Oskarżajcie mnie dalej. Zróbcie ze mnie idiotkę, oszustkę, manipulantkę... wtedy przestanę się zajmować jeżami i zajmę się czymś nie związanym tematem. Przynajmniej będę mieć normalną pensję, ubezpieczenie, kasę... stracą tylko jeże.
Adminie jeżotopii -odczep się. Nie zamierzam rozmawiać z kimś tak chamskim.
Do nie przeczytania.

admin_jezotopia 

Wysłany: 2009-11-23, 16:10   

my nic kasiu nie musimy robić ty sama robisz to za nas

K.Pudzynska napisał/a:
Adminie jeżotopii -odczep się. Nie zamierzam rozmawiać z kimś tak chamskim.
oj beidactwo boli jak sie kłamstewka wytyka

78 

Wysłany: 2009-11-23, 16:11   

A ja proponuję,żeby nie zniżac się do poziomu ......... i przestac dyskutowac z .......!Po prostu zlekceważmy .....!

Ellen 
Kasia

Wysłany: 2009-11-23, 16:11   

Kubek napisał/a:
Prawdziwie polskie piekiełko, jak ja to lubię :mrgreen:
Pozdrawiam ;)

Kubek :-) A mnie mierzi to nasze piekiełko , bo ucierpią na tym jeże. :cry:

Pytanie do p.Pudzyńskiej : co się stanie ,jeśli ludzie uwierzą w te wszystkie insynuacje ? Przede wszystkim , co się stanie z jeżami p.Kuziomskiego ? Ma już Pani przygotowany plan awaryjny 9poza budową ośrodka , gdzieś w przyszłości ) ?

admin_jezotopia 

Wysłany: 2009-11-23, 16:24   

wiecie co ja bym tu chętnie zobaczyl wypowiedzi Guru Zembrowskiego niech go ktoś zaprosi do dyskusjii

Lamika 

Wysłany: 2009-11-23, 16:26   

A ja jeszcze o tych napomknieniach o tym, że p.Kuziomski był w więzieniu... Nie wiem był, nie byl, dowodów brak, ale nawet jakby... co to ma do jeży ? Nauczy je jak zostać kieszonkowcem ? włamywaczem ? oszustem podatkowym ? Czyli zdemoralizują się ? :mrgreen:

Ellen 
Kasia

Wysłany: 2009-11-23, 16:30   

Na dobre im to na pewno nie wyjdzie,Lamiko :twisted: I dlatego , w trosce o morale jeży należy zrobić wszystko by odizolować je od negatywnego wpływu p.Andrzeja. :mrgreen:

zoomaniak 

Wysłany: 2009-11-23, 16:49   

K.Pudzynska napisał/a:
A piszcie se co chcecie. W nosie mam to wszystko. Oskarżajcie mnie dalej. Zróbcie ze mnie idiotkę, oszustkę, manipulantkę... wtedy przestanę się zajmować jeżami i zajmę się czymś nie związanym tematem. Przynajmniej będę mieć normalną pensję, ubezpieczenie, kasę... stracą tylko jeże.
Do nie przeczytania.

Ale dlaczego tak mówisz?

Jak chcesz pomagać jeżom i wiesz, że dobrze to robisz, spełniasz się przy tym, to nie rezygnuj z tego :!: Może uda Ci się kiedyś powiązać pasję (jeże) z pracą zawodową. Ja Ci tego szczerze życzę.

Żeby Ci się to udało, musisz tylko chcieć i dążyć do tego, a nie poddawać się... bo ktoś jakieś "głupoty" o Tobie pisze :)

Cza być tfardym, nie miętkim :mrgreen:

Nemi 

Wysłany: 2009-11-23, 21:44   

biolog napisał/a:
do pani Pudzyńskiej Proszę sobie zdać sprawę, że skoro RDOŚ, TOZ i klinika weterynaryjna mówią że znają warunki u Kuziomskiego

Czy potwierdzenie tej wiedzy RDOŚ i TOZ jest dostępne ? Jeśli tak bardzo proszę o przedstawienie dokumentów. W wątku mamy tylko przerzucanie się słowami - komu wierzyć, nie wiadomo.

A sprawa jest prosta, albo ośrodek ma pozytywną opinię RDOŚ i TOZ, albo nie. Wystarczy opublikować dwa dokumenty i sprawa jest jasna.

Mam jeszcze prośbę do Admina Jeżotopii o powstrzymanie się od komentarzy odnoszących się świata arabskiego. Jest to po prostu obrażliwe.

dodi7

Wysłany: 2009-11-23, 22:00   

Ok, może mnie trochę poniosło. To co myślę i wiem mogłam napisać inaczej, ale nie skłamałam. Ja w przeciwieństwie do Pani Kasi bywam w tym mieszkaniu od czasu do czasu i na moje wizyty Pan Kuziomski nie jest przygotowany. Z początku nawet starał się być miły, ale szybko mu przeszło. Myślę też, że szum medialny, który wytworzył się wokół tego osobnika nie pozwala na trzeźwą ocenę sytuacji, ponieważ każda instytucja, która sprzeciwiłaby się nakreślonemu obrazowi, byłaby z góry skazana na porażkę.
Zacząć należy od tego, że jeże nie powinny mieszkać z ludźmi. Te zwierzęta mają pchły (wiem, że nie przechodzą one na ludzi), ale są również siedliskiem bakterii. Rozumiem też, że w mieszkanku każdemu jeżykowi cieplutko... ale wierzcie mi... nie raz słyszałam te nocne awantury. Andrzej sam opowiadał mi o wężach... szybko mu się znudziły. Ciekawe tylko dlaczego? Może nie dało rady spowodować nimi takiego medialnego szumu?
To co opisałam o przeciągach, sianie w kuchni to prawda i mam nadzieję, że Pan Kuziomski to potwierdzi.
Moim zdaniem to nie są warunki zarówno dla ludzi, jak i dla zwierząt.
Nie było moim celem wszczęcie awantury, ale chciałabym by Andrzej przestał być postrzegany w kategoriach wybawiciela jeży. To, że zmusza otoczenie do bezwarunkowego dostosowania się do jego "misji" też jest wielce nie fair. Teraz jeże śpią. Jest sporo czasu na pracę... Dlaczego więc nawet o niej nie pomyślał?

biolog 

Wysłany: 2009-11-23, 22:07   

Nemi napisał/a:
Czy potwierdzenie tej wiedzy RDOŚ i TOZ jest dostępne ? Jeśli tak bardzo proszę o przedstawienie dokumentów. W wątku mamy tylko przerzucanie się słowami - komu wierzyć, nie wiadomo.

Nie mam żadnych dokumentów, ale bardzo uważnie śledzę wszystkie informacje prasowe na ten temat. Nie ma jak dotąd żadnego powodu, żeby podważać wiarygodność tych artykułów. Wypowiedź inspektora RDOŚ oraz lekarza z kliniki weterynarii na temat Kuziomskiego została zamieszczona w artykule cytowanym przez mnie już dzisiaj: http://krakow.naszemiasto...html#material_1
Natomiast pani z KTOZ wypowiada się tu: http://krakow.naszemiasto...ia/1063776.html

Odpowiedz do tematu